Bejelentkezés tagok részére

Extrém UV-B sugárzás!

Tanácsok erős UV-B sugárzás idején

Szerdától országszerte nagyon erős UV-B sugárzására figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)
Felhívjuk a figyelmet, hogy kerüljék a 10-15 percnél hosszabb napon való tartózkodást 10 és 16 óra között!
A leégés következményeinek elkerülése érdekében fogadja meg tanácsainkat!

Óvjuk bőrünket! Használjunk magas faktorszámú krémeket!
Ne egy nap alatt szerezzük meg a kívánt barna színt, ne próbáljunk meg egyszerre barnulni. A hosszú ideig tartó napozás ilyen erős sugárzás alatt káros lehet bőrünkre.

Mértékletesen napozzunk és szoláriumozzunk!
A túlzott napozás káros lehet, ezért mindenképpen kerüljük.

Ne érjük el bőrünk tűrőképességének határait!
A bőrünket érő éves sugárterhelés változatlanul összeadódik! A nyáron túlzott mértékben kapott UV terhelés az év további időszakára csökkenti a még megkapható mennyiséget! Emiatt megfelelő mértékben osszuk be a napozási és szoláriumozási mennyiséget!

Jótanács szoláriumozóknak!
Azok is fokozottan figyeljenek, akik szoliztak eddig. Attól a bőrtípus nem változik, hogy bőrünket barnítottuk! Pl.: A 2-es bőrtípus már akár 3-as bőrtípusnak is tűnhet, de attól még kettes bőrtípusként reagál a sugárzásra!
Bőrtípus táblázat itt található!

OMSZ UV-B előrejelzés 2010.06.09.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /usr/www/sunsystem/mszue/mszue.eu/httpdocs/include/sql.php:13 Stack trace: #0 /usr/www/sunsystem/mszue/mszue.eu/httpdocs/index.php(726): adatbazis_disconnect() #1 {main} thrown in /usr/www/sunsystem/mszue/mszue.eu/httpdocs/include/sql.php on line 13