Szakmai összefogás az egészséges szoláriumozásért!
Bejelentkezés tagok részére

Trendmánia - Egészséges szolárium?

Sokan úgy döntenek, hogy csoki barnák szeretnének lenni, de nem a káros napsugarak által, hanem szoláriumban. De vajon jól döntenek-e?

A hangsúly azon van, hogy milyen gyorsan érjük el a kívánt színt. Célszerű relatív lassan, de meghatározott program alapján elérni ezt a csoki barna bőrszínt. Célszerű a nyári időszak mellett télen is hetente egyszer 10 percet szoláriumozni. Minden készülékben van egy 0.3W/m2 editémával súlyozott felületi sugárterhelés ami nem csak Magyarországon, hanem egész Európában követelmény 1,5-2 éve.

Minden szoláriumozó vendég a szolárium készüléken talál egy olyan matricát, ami a Szolárium Egyesület minősítő matricája, ez a matrica biztosítja, hogy a készülék megfele-e a szabályoknak, vagy nem.

Mi a 0.3W/m2 mit jelent valójában?

Ez egy bonyolult dolog, ez konkrétan azt jelenti, hogy a Nap eritémájához hasonló a készülék eritémával súlyozott felületi sugárterhelése. Magyarországon a Nap 0.25 és 0.26 között is tud sugározni, nyári viszonylatban, ehhez képest egy szolárium 0.3W/m2 sugárterheléssel barnít.

Az új készülékek sugárterhelése tehát nagyon hasonló a nyáron délben mért napsugárzáséhoz.

Forrás: Trendmánia - Egészséges Szolárium?

szolárium használati tanácsok

Feliratkozás hírlevélre