Bejelentkezés tagok részére

Piacfelügyeleti hírlevél 2010/2

Szolárium ellenőrzési akció 2010. június 21.

A szolárium alkalmazás helyén, a vendégek számára, kifüggesztendő figyelmeztetések, tájékoztató felíratok

A szolárium szolgáltatók gyakran keresik a Piacfelügyeleti osztály munkatársait arról érdeklődve, hogy milyen tartalmú tájékoztatást kell nyújtaniuk a vendégek számára. A helyszíni ellenőrzések során is gyakran felmerül ez a kérdés.

Tapasztalatunk szerint sok esetben hiányos a vendégek szóbeli tájékoztatása, és nem található a falra kifüggesztett tájékoztatás sem, vagy csak hiányos tartalommal.

Az MSZ EN 60335-2-27 szabvány legújabb kiadásai angol nyelven tartalmazzák a szolárium szolgáltatással kapcsolatban ajánlott utasítások tartalmát. A nevezett szabványokat a Magyar Szabványügyi Testület (MSZT) magyar szabványként bevezette, mint honosított, harmonizált szabvány, amelyek jelenleg csak angol nyelven állnak rendelkezésre. A jelzések szerint nyelvi probléma következtében ezek alkalmazása sok szolgáltató számára nehézséget okoz.

A szolgáltatók kérésére, a fenti igény kielégítésére, és a hiány pótlására a Piacfelügyeleti Osztály munkatársai elkészítették a szabványban megadott utasítások fordítását.

A vendégek tájékoztatására az alábbi figyelmeztető, tájékoztató felírat helyezhető el a szolárium szolgáltatók üzlethelyiségeiben, jól látható helyen és jól olvashatóan.

A „Figyelmeztetés” című szöveget a szolárium berendezésen vagy közvetlen közelében; a „Biztonsági utasítások” című szövegrészt a szoláriumok közelében kell elhelyezni, úgyhogy a vendégek azt könnyen észre tudják venni és el tudják olvasni.

FIGYELEM: Az alábbi figyelmeztető, tájékoztató szöveg nem tekinthető hivatalos fordításnak!

A figyelmeztető feliratok mellett el kell helyezni a különböző bőrtípusú emberekre vonatkozó napozási menetrend táblázatát is minden barnító gép mellett.

A napozási menetrendet a gyártó dolgozza ki, figyelembe véve a napágy típusát, az abban alkalmazott UV-lámpák sugárzását és a különböző bőrtípusok érzékenységét.

Ide kattintva olvasható és kinyomtatható a Figyelmeztető-tájékoztató felirat.

Forrás: Magyar Kereskedelmi Engdélyeztetési Hivatal (MKEH) hírlevele

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /usr/www/sunsystem/mszue/mszue.eu/httpdocs/include/sql.php:13 Stack trace: #0 /usr/www/sunsystem/mszue/mszue.eu/httpdocs/index.php(726): adatbazis_disconnect() #1 {main} thrown in /usr/www/sunsystem/mszue/mszue.eu/httpdocs/include/sql.php on line 13